• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Ny utgave av Lokalhistorisk magasin

des 04 2018

I denne utgaven av Lokalhistorisk magasin ønsker vi å vise fram mangfoldet av det arbeidet historielagsbevegelsen gjør. Ingen historielag er like, lagsaktiviteten har et vidt spenn, men fellesnevneren er en ansvarsfølelse for å ta vare på og verne om lokalsamfunnets historie. I dette nummeret får du lese om hvordan Idd og Enningdalen historielag har ryddet og merket Karl XIIs vei, hvordan Verdal historielag markerte at det var 300 år siden karolinernes hærtog gikk igjennom Innherred, hvordan Oppdal historielag mottok en koffert med 1400 negativer, digitaliserte og lagde bok om bildene, og hvordan historielaget Mostadmark jernverks venner arbeider med å verne og formidle jernverkets historie for over 500 besøkende hvert år.

Du får også lese om Kulturvernforbundet og Kulturminnefondet, og hvordan de arbeider for frivilligheten og kulturminnevern. Kulturvernforbundet bidrar med en tekst om kulturminnedagene 2018 og en oppfordring til historielag om å delta i kulturminnedagene 2019 med tema «fremtidens kulturarv». Vi får også lese om hvordan fire lag arrangerte kulturminnedagene 2018 med tema «Typisk norsk - ikke bare norsk».

God lesing, og ønsker dere alle ei god jul og et godt nytt år.

Read 1021 times
Rate this item
(3 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.