• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

 

 Vi formidler her informasjon om den nye portalen til Den kulturelle skolesekken. Dette må ikke forveksles med vårt prosjekt Lokalhistorie i skolesekken. Søknader til sistnevnte skal fortsatt foregå som beskrevet i tidligere nyhetssak, og på våre nettsider for øvrig.

Er du utøver – musiker, forfatter, kunstner eller kulturformidler, med ønske om å nå et ungt publikum? Da er Den kulturelle skolesekken noe for deg.
Den kulturelle skolesekken (DKS) skal sikre at alle barn og unge får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen. Årlig er 3 500 utøvere ute i DKS Norge rundt med kunst- og kulturproduksjoner innen litteratur, visuell kunst, film, scenekunst, kulturarv og musikk til barn og unge. Det gjør DKS-ordningen til Norges største arbeidsplass for kunstnere og kulturformidlere. DKS-ordningen er et viktig virkemiddel for at alle barn og unge skal ha lik tilgang til kunst- og kulturopplevelser, uavhengig av bosted og bakgrunn. Du kan være med å gi barn og unge den opplevelsen!
Ett sted én frist
I september kommer en ny nasjonal DKS-portal. For utøvere betyr dette at det fra høsten 2019 bli én portal og én frist (1. oktober) for innmelding av forslag. Det vil bli enklere, mer oversiktlig og tidsbesparende. Utøver får «min side» og kan selv administrere sin informasjon og sitt forslag om produksjon til DKS. Portalen åpnet for innmelding av forslag 1. september.

Ny portal åpner på 
www.denkulturelleskolesekken.no  2.september.

Fakta.
Ny portal for Den kulturelle skolesekken (DKS) er:
- en innmeldingsportal for utøvere med én frist i året
- ett felles fagsystem for alle som jobber med og i DKS
- en bank for alle produksjoner i DKS
- visningsrute for elever og lærere om deres DKS-tilbud

Det er Kulturtanken – den kulturelle skolesekken Norge som utvikler DKS-portalen. Kulturtanken er en etat under Kulturdepartementet, med det nasjonale ansvaret for ordningen Den kulturelle skolesekken, som igjen er forankret lokalt i fylker og kommuner.
Les mer om Kulturtanken her: www.kulturtanken.no
Read 126 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.