• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Lokalhistorie i skolesekken: På tur i Grefsenkollen

okt 07 2019

Er det viktig at ungdom får lære om lokalhistorien i sitt eget nabolag? Ja! mener Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen, som vil ha mer Grefsenkollen-historie «i skolesekken».

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen ble tildelt 30.000 kroner fra Lokalhistorie i skolesekken som deles ut av Landslaget for lokalhistorie, i samarbeid med Sparebankstiftelsen og Kulturrådet. Lokalhistorie i skolesekken har som formål å formidle lokalhistorie og videreutvikle prosjekter for barn og unge. Nordre Akers Budstikke fulgte med da «grefsenkollen-losen» gav en sjetteklasse fra Disen barneskole en annerledes skoledag. 

Grefsenkollen-losen, Simen Østgaard Pettersen har i samarbeid med historielaget, Riksantikvaren, forsvarsmuseet og flere, laget en rundtur i Grefsenkollen som 6C fikk oppleve. Ingrid Synnøve Østvang, prosjektleder for Lokalhistorie i skolesekken, sier at dette prosjektert var midt i blinken for den type initiativ vi støtter og bevilger penger til.

Artikkelen fra Nordre Akers Budstikke kan du lese her: https://nab.no/lokalhistorie/soker-midler-for-a-utvide-grefsenkollen-turer/19.19660

Stein Øberg, nestleder i historielaget, og Ingrid Østvang fra Landslaget for lokalhistorie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

 

Read 851 times
Rate this item
(1 Vote)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon