• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

FRA STYRELEDER

Lokalhistorie er gøy! I skrivende stund er jeg nettopp kommet ned av fjellet etter å ha gått en gammel ferdselsvei mellom Målselv og Sørreisa i Troms, sammen med 40 andre kulturvernere. Ivrige historielagsmedlemmer hadde lagt alt til rette med klopper over bekker og elver, bålkaffe og gode historier om de som har vandra her før oss, enten på kjærestebesøk mellom bygdene eller på vei til handelsstedet nede ved fjorden.

Dere kjenner dere igjen: Den gode følelsen når arrangement, kulturvandringer etc blir en suksess!

Lokalhistorie er en suksess fordi det handler om deg! Om slekta, om våre forfedre, om samfunnet. Alt dette gir deg identitet og tilhørighet. Alle disse suksesshistoriene samles i Landslaget for lokalhistorie. Som nyvalgt styreleder vil jeg bli kjent med organisasjonen, regionene, lokallaga og andre kulturvernorganisasjoner der ute.

Det nye styret har hatt sitt første styremøte der vi har lagt opp noen strategier for å styrke organisasjonen, bedre økonomien og bli bedre kjent med andre kulturvernorganisasjoner. Styremøtet var bevisst lagt til lokalene til Kulturvernforbundet i Oslo der vi fikk omvisning. Samtidig nyttet generalsekretæren og styreleder anledning til å ha møter med Norges husflidslag og DIS Norge, møter som gav oss kunnskap og innsikt.

Landslaget er en løst sammensatt organisasjon, og skal vi blir mer synlige innen kulturvernarbeid må det arbeides målrettet for å styrke organisasjonen, det vil si at vi må stå sammen. Mantraet er «sammen er vi sterkere» – sterkere og tydeligere på den nasjonale arena og mot bevilgende myndigheter.

Med økt fokus på økonomi, prosjekter, søknader og utnytting av Landslagets potensiale, er vi sikker på å få en mer smidig, synlig og målretta organisasjon. Et av målene må være distriktssekretærer som jobber med kompetanseflyt mellom sentralt, regionalt og lokalt nivå. Positive svar på søknader og planlegging av neste års historielagskonferanse, vil kunne være et skritt i riktig retning.

Med det nye offensive styret, tør jeg være så frimodig å si at vi får til dette: En visjon om en mer synlig og sterk organisasjon med samarbeid nasjonalt, regionalt, lokalt og internasjonalt.

Ha en god historielagshøst!

Med hilsen Elin Myhre, styreleder

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.