• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Momskompensasjonen

 

Momskompensasjonen er et viktig tilbud til Landslagets medlemslag. Vi ser at i de aller fleste tilfellene får medlemmene igjen mer i momskompensasjonen enn de betaler i kontingent. Derfor syns vi det er viktig at flest mulig lag deltar i ordningen.

Landslaget for lokalhistorie deltar i en såkalt forenklet modell. Det betyr at det eneste lagene trenger å sende inn til sekretariatet er det reviderte regnskapet for fjoråret.

De lagene som ønsker å søke om momskompensasjon må registrere seg i Frivillighetsregisteret i Brønnøysundregistrene. Vi oppfordrer de av dere som ikke har gjort det, til å gjøre det så snart som mulig. Merk at dere aktivt må registrere dere i Frivillighetsregisteret, da det ikke er det samme som enhetsregisteret. Dere kan lese mer om registrering her: https://www.brreg.no/lag-og-foreninger/registrering-i-frivillighetsregisteret/

Utdypende informasjon om ordningen med momskompensasjon finner dere her: https://lottstift.no/momskompensasjon/nb/om-generell-ordning-ny-nb/sok-forenklet/

Husk at man ikke kan få kompensasjon for kostnader til investeringer i og påkostninger på bygg, anlegg eller annen fast eiendom. Heller ikke servering. Kompensasjonen gjelder ”den frivillige og ikke fortjenestebaserte delen av driften”, og det kan vi samlet si omfatter historielagene.

For å søke om momskompensasjon for foregående år, må dere sende inn skjema og vedlegg via våre hjemmesider:
Medlem - Medlemsfordeler - Momskompensasjon - Sende søknad.


Alle søknader skal sendes til Landslaget, ikke direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet.

 

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon