• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Torsdag 23. januar var Oda og Ida på tur til Klæbu historielag for å se på bygdemuseet, som ligger på idylliske Teigen ved Selbusjøen. Ida er student i kulturminneforvaltning ved NTNU, og hospiterer nå hos Landslaget og turen til Klæbu var en del av undersøkelsene i forkant av hennes bacheloroppgave. Vi ble møtt av historielagets leder Alf Steinar Tømmervold, og sekretær Ragnar Thesen, som fortalte om driften av laget. Spesielt interessant var det å høre om samarbeidet med NTNU, hvor studenter fra studieprogrammet tradisjonelt bygghåndverk og teknisk bygningsvern har tilvirket materialer og satt opp et nybygg på Teigen, som skal bli et forsamlingslokale. Studentene har tatt i bruk eldre byggeteknikk i arbeidet med nybygget, og tømmeret har de selv hentet fra nærområdet. Etter å ha fått servert kaffe og kaker samt mye interessant informasjon, fikk vi en omvisning på bygdetunet. Vi fikk komme inn i det nye, flotte forsamlingslokalet for å se på byggeprosessen. Deretter fikk vi en omvisning inne i våningshuset, hvor det i første etasje tidligere var en landhandel. 
Det var spennende å høre om historielagets mange planer og aktiviteter. Takk til Alf og Ragnar som tok seg tid til å møte oss! Mer om Klæbu historielag deres aktiviteter kommer i Lokalhistorisk magasin. 
Read 1265 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon