• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Riksantikvartimen 10. mars: Kulturminner på Svalbard

mar 01 2022
Velkommen til Riksantikvartimen 3. mars: Kulturminner på Svalbard
 
Svalbards kjente historie begynner med Willem Barents oppdagelsen av øygruppen i 1596. Siden har flere nasjoner utnyttet ressursene på øygruppene og havområdene rundt. Det er bevart en rekke kulturminner etter disse aktivitetene som utgjør en enestående internasjonal kulturarv. Kulturminnene på Svalbard er imidlertid under stort press som følge av klimaendringer. Mange kulturminner ødelegges av erosjon langs kystlinjen og bevaringsforholdene endres som følge av varmere temperaturer. Det er også flere og flere isbjørnskader på fredete bygninger etter bjørn som leter etter mat.
I Riksantikvartimen forteller seniorrådgiver Lise Loktu fra Sysselmesteren på Svalbard om Svalbards kulturminner, og om hvordan de jobber med utfordringene i kulturminneforvaltningen.
 
Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe. Bruk denne lenken for å gå inn i webinaret 10. mars kl. 09:00:  Bli med i direktesendt arrangement
Del gjerne invitasjonen, alle er velkommen til Riksantikvartimen!
Spørsmål kan rettes til Line Bårdseng Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Lise Evjen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Foto: Lise Loktu, Sysselmesteren 
Read 557 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon