• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Praktisk info /program jubileumshelg

 

Fredag 01. oktober:

Mottagelse i Oslo rådhus

Vi invitert til mottagelse i Oslo rådhus. Her blir vi tatt imot av ordføreren i Oslo og får fingermat og en liten omvisning på huset. Mottagelsen varer fra 17:00-18:30 og er et plassbegrenset arrangement.

Adr.: Rådhusplassen 1, 0037 Oslo

 

Lørdag 02. oktober:

Lokalhistorisk seminar på Nasjonalbiblioteket

I 2020 var det hundre år siden Landslaget for lokalhistorie ble stiftet. Landslaget er paraplyorganisasjonen for historielag i Norge, og er et viktig nav i det frivillig kulturvernaktiviteten. Norsk lokalhistorisk institutt ved Nasjonalbiblioteket markerer fjorårets jubilant med et seminar om norsk lokalhistorie. Her vi vi få høre om den spennende historien til historielagsbevegelsen, men også få presentert synspunkt på hvordan lokalhistorien kan gjøres relevant i dagens og framtidas samfunn. Videre vil vi få vite mer om hvordan Nasjonalbiblioteket arbeider for å gjøre lokalhistorien tilgjengelig. Nærmere program for dette arrangementet vil være å finne på Nasjonalbibliotekets nettsider. Strømming av seminaret er tilgjengelig for alle fra nb.no. På grunn av pandemien er arrangementet plassbegrenset og vil foregå på to rom på Nasjonalbiblioteket. Programmet vil vare fra 10:00 til 15:00, huset er åpent til 16:00.

Adr.: Henrik Ibsens gate 110, 0255 Oslo

Jubileumsmiddag

Middagen vil foregå på Grand hotel. Programmet starter 19:00 og varer utover kvelden. Det vil bli servert treretters middag med underholdning og taler.

Adr.: Karl johans gate 31, 0159 Oslo

 

Søndag 03. oktober:

Søndagsutflukt

På søndag får du mulighet til å melde deg på en guidet tur, enten til Forsvarsmuseet, Hjemmefrontmuseet eller Vigelandmuseet. Utflukten koster 200 kr per person og vil starte klokken 11.00. 

Guidet tur på Forsvarsmuseet 

Forsvarsmuseet er hovedmuseum i Forsvaret og har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860. Utstillingene viser historien til det norske Forsvaret, med vekt på tiden fra 1400-tallet til våre dager.

Adr.: Akershus festning, bygning 62, 0150 Oslo

Guidet tur på Hjemmefrontmuseet

Norges Hjemmefrontmuseum er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie. Museet formidler kunnskap om okkupasjonsårene og motstandskampen. Museet holder til i bygningen "Det dobbelte batteri og bindingsverkshuset" på toppen av Akershus festning som stammer fra siste halvdel av 1600-tallet.

Adr.: Akershus festning, bygning 21, 0150 Oslo

Guidet tur på Vigelandsmuseet

Vigelandmuseets samling inneholder rundt 1 600 skulpturer, 12 000 tegninger og 400 tresnitt, samt pasteller, smijernsarbeider og treskjærerarbeider. Samlingen er resultatet av en avtale Gustav Vigeland inngikk med Oslo kommune i 1919; mot at han ga all sin kunst til kommunen, ville det bli bygget ham et atelier som skulle fungere som fremtidig museum for hans kunst. Da Vigeland døde i 1943 fikk kommunen ansvaret for forvaltningen av bygningen og kunsten.

Adr.: Nobels gate 32, 0268 Oslo

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.