• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Lokalhistorie i skolesekken

Formidling av lokal kulturarv til barn og unge

Lokalhistorie i skolesekken
– et 3-årig prosjekt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB og Kulturrådet

Gjennom utviklingstilskudd, informasjonsarbeid og veiledning har Landslaget for lokalhistorie gjennomført prosjektet. Formålet var å stimulere historielag over hele landet til å formidle kulturarven i eget nærområde til barn og unge. Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, Museumsforbundet, Riksantikvaren og Kulturvernforbundet.

Målet var først og fremst å utvikle formidlingstiltak som kunne gjennomføres for elever i skoletida. Landslaget ønsket både å stimulere til formidlingsopplegg som kunne gjennomføres på skolene, og formidlingsopplegg som foregikk på bygdetun, i museer og i tilknytning til kulturminner og kulturmiljøer.

Prosjektet var en nasjonal satsing som løp over tre år og ble avsluttet 31. desember 2020. Utdelingspotten var på 1,2 millioner kroner og ble delt ut to ganger i året via søknad.

For mer informasjon eller andre henvendelser, ta kontakt med prosjektleder Ingrid Synnøve Østvang på ingrid.ostvang@landslaget.org

Image

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.

Informasjon