• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Momskompensasjonen

 

Momskompensasjonen er et viktig tilbud til Landslagets medlemslag. Vi ser at i de aller fleste tilfellene får medlemmene igjen mer i momskompensasjonen enn de betaler i kontingent. Derfor syns vi det er viktig at flest mulig lag deltar i ordningen.

Landslaget for lokalhistorie deltar i en såkalt forenklet modell. Det betyr at det eneste lagene trenger å sende inn til sekretariatet er det reviderte regnskapet for fjoråret.

De lagene som ønsker å søke om momsrefusjon må registrere seg i Frivillighetsregisteret i Brønnøysundregistrene. Vi oppfordrer de av dere som ikke har gjort det, til å gjøre det så snart som mulig. Merk at dere aktivt må registrere dere i Frivillighetsregisteret, da det ikke er det samme som enhetsregisteret. Dere kan lese mer om registrering her: https://www.brreg.no/lag-og-foreninger/registrering-i-frivillighetsregisteret/

Utdypende informasjon om ordningen med momskompensasjon finner dere her: https://lottstift.no/momskompensasjon/nb/om-generell-ordning-ny-nb/sok-forenklet/

Husk at man ikke kan få refusjon til investeringer i og påkostninger på bygg, anlegg eller annen fast eiendom. Heller ikke servering er refusjonsberettiget. Refusjonen gjelder ”den frivillige og ikke fortjenestebaserte delen av driften”, og det kan vi samlet si omfatter historielagene.

For å søke om momskompensasjon for foregående år, må dere sende inn skjema og vedlegg via våre hjemmesider:
Medlem - Medlemsfordeler - Momskompensasjon - Sende søknad.


Alle søknader skal sendes til Landslaget, ikke direkte til Lotteri- og stiftelsestilsynet.

 

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.