• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Momskompensasjonen

 

Momskompensasjonen er et viktig tilbud til Landslagets medlemslag. Vi ser at i de aller fleste tilfellene får medlemmene igjen mer i momskompensasjonen enn de betaler i kontingent. Derfor syns vi det er viktig at flest mulig lag deltar i ordningen.

Landslaget for lokalhistorie deltar i en såkalt forenklet modell. Det betyr at det eneste lagene trenger å sende inn til sekretariatet er det reviderte regnskapet for fjoråret.

De lagene som ønsker å søke om momsrefusjon bør registrere seg i Brønnøysundregistrene. Informasjon om hvordan registreringen skjer, finner dere her: https://www.brreg.no/lag-og-foreninger/nyregistrering/. Vi oppfordrer de av dere som ikke har gjort det, om å gjøre det så snart som mulig.

Utdypende informasjon om ordningen finner dere her: https://lottstift.no/momskompensasjon/nb/om-generell-ordning-ny-nb/sok-forenklet/

Husk at man ikke kan få refusjon til investeringer i og påkostninger på bygg, anlegg eller annen fast eiendom. Heller ikke servering er refusjonsberettiget. Refusjonen gjelder ”den frivillige og ikke fortjenestebaserte delen av driften”, og det kan vi samlet si omfatter historielagene.

Til siste runde ble det innført et eget saksomslag til momsrefusjonen. Dette får dere ved å henvende dere til Landslagets sekretariat på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller per post på:

Landslaget for lokalhistorie
Bispegata 9B

7012 Trondheim.

Alle søknader skal sendes til Landslaget, ikke direkte til Lotteri- og stiftelestilsynet.

 

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.