• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Landslaget for lokalhistorie har gleden av å invitere til feiring av vårt hundreårsjubileum
 
I 2020 fyller Landslaget 100 år og vi feirer dette helgen 18.-19. september i Oslo. Vi håper du har lyst og mulighet til å være med oss å feire!
 
Jubileet starter med mottakelse i Oslo Rådhus på kvelden fredag 18. september.
Lørdag 19.september arrangeres det lokalhistorisk seminar på Nasjonalbiblioteket, og på kvelden blir det festmiddag på Gamle Logen.
 
Påmeldingsfrist 12. juni
Påmelding skjer via dette skjemaet: http://www.landslaget.org/index.php/jubileum/pamelding-100-ars-jubileum
Detaljert program legges ut på våre nettsider om kort tid.
 
Pris kr. 1950,-
Prisen gjelder ikke overnatting, reise og transport til/fra arrangementene. Dette må hver enkelt bestille og dekke selv. Den oppgitte prisen er en fastpris og dekker hele helgen. Du må likevel oppgi hva du vil delta på, det er plassbegrensninger på enkelte arrangement. For rabattert overnatting kan dere ta kontakt med Hotell Bastion på telefon 22 47 77 00 og oppgi Gamle Logen som referanse.
 
1. mars er det på nytt klart for en runde med tildeling av de hyggelige søknadsmidlene.
Landslaget for lokalhistorie fryder seg over flotte, kreative og motiverende prosjekter frem til nå, og denne gangen kan det være din/deres tur til å få gjennomslag for et godt prosjekt. 
Ta gjerne kontakt for spørsmål knyttet til utfylling av søknaden. Vi bistår gjerne med veiledning og informasjon frem mot søknadsfristen. 
Prosjektleder Ingrid Synnøve Østvang
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf.: 973 01 776

 

Klæbu bygdemuseum

24 jan 2020 Written by
Published in Blog
Torsdag 23. januar var Oda og Ida på tur til Klæbu historielag for å se på bygdemuseet, som ligger på idylliske Teigen ved Selbusjøen. Ida er student i kulturminneforvaltning ved NTNU, og hospiterer nå hos Landslaget og turen til Klæbu var en del av undersøkelsene i forkant av hennes bacheloroppgave. Vi ble møtt av historielagets leder Alf Steinar Tømmervold, og sekretær Ragnar Thesen, som fortalte om driften av laget. Spesielt interessant var det å høre om samarbeidet med NTNU, hvor studenter fra studieprogrammet tradisjonelt bygghåndverk og teknisk bygningsvern har tilvirket materialer og satt opp et nybygg på Teigen, som skal bli et forsamlingslokale. Studentene har tatt i bruk eldre byggeteknikk i arbeidet med nybygget, og tømmeret har de selv hentet fra nærområdet. Etter å ha fått servert kaffe og kaker samt mye interessant informasjon, fikk vi en omvisning på bygdetunet. Vi fikk komme inn i det nye, flotte forsamlingslokalet for å se på byggeprosessen. Deretter fikk vi en omvisning inne i våningshuset, hvor det i første etasje tidligere var en landhandel. 
Det var spennende å høre om historielagets mange planer og aktiviteter. Takk til Alf og Ragnar som tok seg tid til å møte oss! Mer om Klæbu historielag deres aktiviteter kommer i Lokalhistorisk magasin. 

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.