• sekretariat@landslaget.org
  • Telefon: 950 39 727

Blogg/nyheter

Historielagene som ressurs for kulturminneforvaltningen

jul 21 2016

Historielagene som ressurs for kulturminneforvaltningen

Landslaget for lokalhistorie skal samarbeide med Riksantikvaren om å løfte fram historielagene som ressurs i arbeidet med kommunal kulturminneforvaltning. Gjennom en prosjektsating ut 2016 skal historielag og kommuner i Telemark og Agderfylkene inviteres til mer kontakt og samarbeid, og historielagenes kompetanse skal synliggjøres og tydeliggjøres. I disse fylkene er det mange kommuner som har en lang vei igjen for å få på plass nødvendige styringsverktøy for en god forvaltning av lokale kulturminner. Vi tror at historielagene rundt omkring ikke bare kan bidra til kommunenes arbeid med kulturminner, men også være pådrivere og «vaktbikkjer» for at kulturminner i kommunene blir godt tatt vare på. Gjennom samarbeidet får Landslaget også mulighet til å snakke varmt om historielagene på Riksantikvarens «Utviklingsnett» og andre samlinger.

Landslaget for lokalhistorie har ansatt Louise Brunborg-Næss i deltidsstilling for å lede prosjektsatsingen. Hun skal ha arbeidssted Oslo, men vil bruke mye tid på å reise rundt og snakke med historielag og kommuner, både i satsingsfylkene og andre steder som kan vise til gode erfaringer med samarbeid mellom frivillige og forvaltning. Ta godt i mot henne hvis hun tar kontakt!

Mer informasjon finner dere på denne nettsiden: http://www.riksantikvaren.no/Prosjekter/Kulturminne-i-kommunen-KIK

Read 1984 times
Rate this item
(0 votes)

Vi er også tilstede på Facebook. Besøk gjerne våre sider der.

Kontakt oss

  • Adresse: Bispegata 9b, 7012 Trondheim
  • Telefon: 950 39 727
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bruk av informasjonskapsler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for statistikk og for å kunne gi deg en god leseopplevelse.